zondag 21 oktober 2012

De eerste weken stage en een pittig avontuur: Colca Canyon!

Dagdaag!

Speciale dag vandaag: we zitten in de helft! 51 dagen weg van huis en nog 51 dagen te gaan in Peru! De tijd vliegt, niet normaal.

Ook de stage is alweer 3 weken bezig. Om een beetje een idee te krijgen van wat we daar juist moeten doen zal ik even een dagschema'ke geven: 's morgens 'estumilation temprana' met een tweejarig koppig ventje en nadien geven we Engelse les aan twee toffe pubers! Zo hebben we ze laatst 'the body parts' en 'the time' geleerd :). 

In de namiddag begeleid ik steeds twee jongeren individueel -zo heb ik vijf jongeren die ik moet begeleiden: een jongen van 18 met schizofrenie, een jongen van 11 met een mentale beperking, een meisje van 9 die nogal agressief is naar andere kinderen toe, een meisje van 7 met een mentale beperking en ten slotte nog een meisje van 6 met een kleine motorische achterstand. Pittig, maar erg leuk! Wel loopt er vaak vanalles in het honderd omdat de jongeren er niet altijd zijn of 't is weer een of ander feest (Peruanen doen niet anders dan feesten!) zonder dat wij er iets van weten. Flexibiliteit is echt ENORM belangrijk!


Maar nu iets ander...
We zijn dit weekend naar de Colca Canyon geweest -wondermooi!
Wel enkele tegenslagen gehad: Stefanies rugzak is gestolen in restaurant waardoor we die dag van hier naar daar zijn gelopen, naar de politie, het busstation voor de bustickets (die in haar rugzak zaten ;)), de winkel voor een nieuwe rugzak... 
Daarnaast is Clara heel ziek geworden tijdens onze Colca Canyon-tour. Ze kon nog amper op haar twee benen staan, maar is er toch geraakt met een beetje hulp van Carina, een 'mula' ;). 

Maaaar achteraf gezien was het een fantastisch mooie tour, ook prachtig weer en zalig tropische lodges! We hebben zelfs aan het zwembad gelegen, ja Belgen, dat in oktober! Gniffel gniffel! En verder zeggen de foto's wel genoeg denk ik... Kort en bondig!

Heel veel groetjes uit Cusco!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten